E-töltőgyártás
AZ MVM TITÁN ELEKTROMOS TÖLTŐBERENDEZÉST IS GYÁRT!

A Magyar Villamos Művek Zrt. stratégiájának alappillére a folyamatos innováció, az energetikához köthető fejlesztések támogatása, így az elektromobilitás térnyerésének elősegítése is kiemelt célpont.

Az MVM Csoport piacvezető és piacformáló szerepe a hazai e-mobilitásban is jelentős, melynek egyik mérföldköve, hogy az MVM TITÁN Zrt., mint az MVM Csoport belső gyártásért felelős tagja sikeresen megkezdte az elektromos autó töltőberendezések gyártását. Társaságunk elkötelezett támogatója a fenntartható fejlődésnek, természeti környezetünk megőrzésének, ezért hatékony és innovatív megoldásokat fejlesztettünk ki az elektromos autózás elterjedésének elősegítéséhez.

A TITÁN töltőgyártási csapatának gerincét olyan kollégák adják, akiknek már 2016-ban lehetőségük nyílt MVM Partner Zrt. kötelékében megismerkedni az akkor még újdonságnak számító technológiával. Ebből az időből származik az MVM Székház falán található kék színű töltőberendezés. Ugyanez a csapat több mint 300 töltőberendezés telepítésében vett részt 2017-2019 között, egy országos töltőtelepítési program végrehajtása során. 

A TITÁN által gyártott e-töltő berendezések három nagyobb csoportba kategorizálhatók:

Elsőként, a korábbi tapasztalatainkat felhasználva az AC gyorstöltők belső erőforrással történő fejlesztését kezdtük meg, ami publikus és privát felhasználást egyaránt képes kiszolgálni. Oszlop és fali kivitelű „vandálbiztos”, két töltőponttal rendelkező kommunikációra alkalmas berendezéseink aljzatonként maximum 22 kW töltési teljesítményre képesek. Ezeket a berendezéseket elsősorban publikus felhasználásra optimalizáltuk, de egyaránt ajánlott céges flották kiszolgálására is.

Ezt egészíti ki a privát felhasználásra, otthontöltésre optimalizált egy töltési ponttal rendelkező berendezésünk, ami szintén maximális 22 kW teljesítménnyel rendelkezik. Ezt a berendezést is igény szerint szerelhetjük aljzattal, kábellel illetve felruházhatjuk smart tulajdonságokkal a megrendelő igényei szerint.

Harmadik kategóriában megkezdtük az egyenáramú töltésre is képes berendezéseink gyártását, így a DC 25kW-os egyenáramú gyorstöltők mellett DC 50kW-os villámtöltő berendezések is megtalálhatók a termékpalettánkon. Külső partnereinkkel történő együttműködésben képesek vagyunk 100 kW (HPC) töltőberendezések gyártására, illetve a városi közlekedésben használt elektromos buszok töltésére alkalmas DC 150 kW-os villámtöltők gyártására és összeszerelésére is.

A fenti termékek mellett egy reklám és marketing felületként is szolgáló Mediacharger berendezés gyártását is megkezdtük. Ez egy AC gyorstöltő képességeit ötvözi a modern kültéri hirdetési, információs oszlopok képességeivel, ami a töltésen felüli extra szolgáltatások létrehozását teszi lehetővé és közvetlen hirdetési bevételeket is generálhat a tulajdonosának.      

Töltőberendezések részletes leírása, műszaki paraméterei:
Letölthető termékbemutató