Nehézszállítás

A Nehézszállítási osztály már 1950. óta végez túlméretes és túlsúlyos szállításokat közúton és vasúton. Kezdetben csak belföldön, és az energetikai ipar számára szállította a speciális nagyberendezéseket, mint pl. transzformátorokat, transzformátor tartozékokat, söntfojtókat, erőművi generátorokat, turbinákat. A ’90-es évek óta folyamatosan nyitott a piaci megjelenés felé, így tevékenységei közé bekerültek  a nemzetközi szállítmányozási feladatok is, beleértve, a vízi- és a légi szállítást is. Speciális jármű parkjával képes akár 400 tonna tömegű és a közúton még szállítható maximális fizikai kiterjedésű áruk fuvarozását elvégezni.

A nehézszállítási üzletág a fuvarozáson kívül telephelyi anyagmozgatást is végez. Speciális eszközökkel mozgatja a Megrendelő által kijelöl helyre a berendezéseket, daru nélkül. Jelentős erőforrásokat (szervezési, anyagi és fizikai) igénylő feladatokat is teljesít. Kapcsolatai révén tengeri kikötőtől az alapra helyezésig tud komplex szolgáltatást nyújtani megbízóinak.

A feladatok kivitelezéséhez folyamatosan korszerűsített, speciális nehézszállításra alkalmas eszközök, technikai és mérnöki háttér áll rendelkezésre. Az üzem eszközállománya elsősorban az iparági feladatok maradéktalan kiszolgálásához igazodott. Ennek korszerűsítése, a megváltozott igényeknek és lehetőségeknek (szűkebb alállomási területek, nagyobb tömegek, bonyolultabb emelési technológiák) megfelelő eszközök beszerzése folyamatosan zajlik. Rendelkezik több nehéz vontatóval, több fajta, akár 28 méterig húzható moduláris trélerrel, 5500mm-ig szélesíthető 15 méterig hosszabbítható kessel

híddal, saját vasúti vagonokkal.