Főoldal  »  Hírek  »  2020  »  Kiváló lehetőség előtt az OVIT-TITÁN e-töltő platformja

Kiváló lehetőség előtt az OVIT-TITÁN e-töltő platformja

Mint ismert, az OVIT-TITÁN gyártási platform tevékenységi körébe tartozik az elektromos járművek feltöltését szolgáló töltőberendezések gyártása is. A termékpalettánk az otthontöltő berendezésektől a városi közlekedésben használt elektromos buszok töltésére alkalmas 100 kWos, illetve 150 kW-os HPC (High Power Charger) villámtöltőkig terjed.

Tavaly Magyarországnak új buszstratégiai koncepciója született, e tekintetben jött létre a Zöld Busz Mintaprojekt a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. és azon belül is a Zöld Busz
Projektiroda gondozásában. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének szellemében nyílt pályázatot hirdettek a Zöld Busz Mintaprojekt megvalósításához kapcsolódóan. A pályázat során lehetősége nyílik az elektromos autóbuszok töltőberendezéseit gyártóknak – így az OVIT-TITÁN e-töltő-gyártási üzletágának is – felkerülni a Projektiroda minősített elektromos autóbusz-töltőberendezési jegyzékébe, töltőberendezések gyártására és leszállítására.