Főoldal  »  Hírek  »  2021  »  Újabb sikerek a kiskunfélegyházi üzemünkben

Újabb sikerek a kiskunfélegyházi üzemünkben

Mint ahogy arról már korábban tájékoztatást adtunk, a tavalyi évben nagy összegű, majd 660 millió forintos szerződést írt alá a kiskunfélegyházi gyártási részlegünk egy csehországi társasággal. 

A munkafolyamatok alapos megtervezésével, a gyártási kapacitás figyelembevételével, valamint nem utolsó sorban, szakmailag kitartó és precíz munkával került előállításra a szerződés szerinti mennyiség, s így a gyártási munkálatok sikeresen befejeződtek. Közel 600 tonna anyag összeépítésével valósult meg az öt HRSG modul, azaz hőhasznosítókazán-részegység előállítása. Szakembereink munkájának köszönhetően, a mintegy 16.000 varrat lehegesztését követően, a megfelelő minőségben elkészült modulok szállítása sikeresen megtörtént a németországi Dörpenbe, a Nordland Papier GmbH papírgyárába.

A modulok előállítási munkálataival kapcsolatban egy kisfilm is készült, mely a ide kattintva a Youtube csatornánkon tekinthető meg.

A kiskunfélegyházi gyár a növekedés folytatásaként újabb megállapodást kötött, melynek köszönhetően biztosított az üzem folyamatos kapacitáslekötése: legújabb sikerként a VEOLIA csoporthoz tartozó Pannon-Hő Kft. nagy értékű gyártási és bevonatolási tenderét nyerte el a gyár. A pécsi társaság 2-es számú, szalma tüzelésű kazánjának egyik túlhevítő fűtőfelületén kikezdte a falvastagságot a klór általi korrózió (a legkritikusabb helyeken évente 0,8 millimétert csökkent). Emiatt szükségessé vált a fűtőfelület cseréje, tekintettel arra, hogy ha a kazán meghibásodás miatt kiesik, az napi szinten jelentős veszteséget eredményez a fűtőműnek. Több év műszaki, szakmai és gazdasági egyeztetés eredményeként 2020 végén kiírták a fűtőfelület cseréjéhez kapcsolódó tendereket, és az MVM TITÁN – MVM OVIT közös üzemeltetésben működő kiskunfélegyházi gyár elnyerte 44 tonna (18 darab) csőfüggöny gyártását és a több mint 1000 méter cső bevonatolását.

A korrózióálló hőcserélő csőkötegek egy részét 1 milliméteres vastagságban nikkel réteggel bevonatolják a kiskunfélegyházi üzemben, tekintettel arra, hogy a falvastagság megnövelésével lassabban korrodálódik a felület, így meghosszabbodik annak élettartama. A teljesítési határidő 2022. április 1. – helyszínre történő szállítással, ami az MVM OVIT Zrt. Nehézszállítási Osztályának feladata lesz.

Az előzőekben említett sikeres megállapodások is azt bizonyítják, hogy folytatódik az erőművi gépgyár lendülete, hisz a kapacitásával, a munkatársak szaktudásával, a megbízható teljesítéssel biztosítja, hogy a felmerülő gyártási feladatokban minőségi és gyors együttműködéssel, megbízható partnerré váljon a jelenlegi viszontagságos helyzetben nagyobb figyelmet igénylő időszakban is!